Remisser och instruktioner
Alla våra undersökningsremisser i samlad form
På denna sida hittar du samtliga behövliga remisser för våra samtliga analyser i samlad form.
- Välj laboratorieanalysens beställningsblankett (remiss) från listan intill och spara den på din maskin.
- Bekanta dig med blanketten och eventuella provtagningsråd omsorgsfullt innan provtagningen.
- Fyll i de uppgifter som begärs om provet allt från faktureringsadressen mm. Blanketterna är i formen PDF-dokument som kan lagra uppgifter och som lagras om du vill så, att de är förhandsifyllda ifall de behövs någon gång senare.
- Ta den ifyllda och undertecknade blanketten med till laboratoriet då du hämtar provet.
Vattenprover
- hushållsvattensremiss
— order form – drinking and well water - hushållsvattnens underökningspaket jämte priser för privata hushåll
— analysis packages with prices – drinking and well water of private households - hushållsvattenprovtagningens direktiv
— instructions for water sampling - badvatten: remiss/provtagningsintyg
- simbassängsvatten: remiss
Livsmedels-, hygien- och animaliska prover
- livsmedelsremiss
- listeriaremiss
- ythygienremiss
- Hygicult-hygienremiss
- slaktkroppars utstryksrenlighetsremiss
Boendehälsoprover
Vid djursalmonellaundersökningar (slakterier och styckningsanläggningar, broiler-, kalkon- och äggproduktion, svingårdar och nötboskap) använder man följande av Livsmedelsverket uppgjorda och upprätthållna remisser:
- broilerproduktion (1027)
- kalkonproduktion (1028)
- äggproduktion (1029)
- svingårdar och nötboskap (1030)
- slakterier och styckningsanläggningar (1031)
OBS! Med de reviderade remisserna betonar Livsmedelsverket till aktörerna: “Laboratorierna ska kräva att kunderna fyller i remissen till alla delar och vid behov komplettera den till exempel per telefon. Provets maximala förvaringstid som nämns i remissen ska också iakttas.” Var därför vänliga och fyll i remisserna noggrant och helst i förväg.