Kaivoveden syövyttävyystutkimus

Talousvesi ei saa olla myöskään syövyttävää. Jotkut veden ominaisuudet, kuten happamuus, lisäävät veden taipumusta syövyttää metallisia putkia ja/tai muita metallista valmistettuja osia. Ominaisuuksiltaan syövyttävä vesi paitsi lyhentää vedensiirto- ja varastointikaluston käyttöikää myös lisää veteen liuenneiden metallien määrää.

Näytteet otetaan itsenäisesti ohjeidemme avulla. Valmiiden tutkimustulosten toimitusaika on pääsääntöisesti 1–2 viikkoa.

Hinta

97 € *
* sisältäen tutkimustulokset ja lausunnon.
       
Tutkimuspakettiin sisältyvät seuraavat analyysit:
 • pH
 • kloridi
 • sulfaatti
 • alkaliteetti
 • kalsiumkovuus

Kaikki tutkimusraporttimme kertovat selkeästi ne viranomaisten asettamat raja-arvot ja suositukset, jotka kuhunkin tutkittavaan muuttujaan liittyvät.

Tutkimuksen aloittaminen

Mikäli haluat teettää tämän tutkimuksen, aloita hakemalla näytepullot kaivovesinäytettä varten. Saat samalla mukaasi tilauslomakkeen (lähetteen) sekä yksityiskohtaiset näytteenotto-ohjeet.  Voit halutessasi ladata ja täyttää lähetelomakkeen myös sähköisesti jo etukäteen.

 • Näytepullot voit hakea laboratoriostamme Lohjalta tai Raaseporin palvelupisteestämme (katso sijainnit ja tarkennukset).  Laboratorio on auki arkisin klo 8–16, Raaseporista saat palvelua maanantaisin klo 9–10.
 • Tarvittavat pullot ja veden määrä:
  1 L  (muovipullo)
Toimi näin
 1.  Tutustu huolella näytteenotto-ohjeisiin  tai lataa halutessasi ohje-PDF.
 2.  Tee valmistelevat toimenpiteet ja ota näytteet.
 3.  Täytä talousvesinäytteen lähete.
 4.  Toimita näytteet viipymättä meille.
Lisätietoja

Kaipaatko apua oikean tutkimuspaketin valitsemisessa tai askarruttaako jokin muu?  Tutustu yleisimpiin kysymyksiin ja vastauksiin tai ota rohkeasti yhteyttä asiantuntijoihimme.  Autamme sinua mielellämme.

LUVYLab asiakaspalvelu

LUVYLab asiakaspalvelu

Asiakaspalvelu

Milla, Kaisa, Mira ja Helmiina
laboratorio@luvylab.fi
p. 019 323 895