Tutkittavaksi kauttamme:
elintarvikkeet, puhtaus, eläinperäiset
Tuttuja analyysejä LUVYLabin kautta – alihankintana
LUVYLab Oy Ab on luopunut omasta analytiikasta liittyen seuraaviin näytteisiin: elintarvikkeet, puhtauden seuranta, tuotantoeläimet ja alkutuotantoympäristö sekä asumisterveys. Alempana näytteellä viitataan kaikkiin edellä mainittuihin näytetyyppeihin.
Tulemme kuitenkin jatkossakin tarjoamaan asiakkaillemme mahdollisuutta teettää edellä mainittuihin näytetyyppeihin liittyviä määrityksiä meidän kauttamme. Tämän mahdollistavat luotettavat alihankintakumppanimme.
Tältä sivulta löytyvät vielä kaikki lähetteet, joitakin näytteenotto-ohjeita sekä materiaalia elintarvikkeiden mikrobiologisten määritysten valitsemiseksi.
HUOM! Katso myös erilliseltä sivulta ohjeet näytteiden toimittamisesta.
Lähetteet, elintarvikkeet ja puhtauden seuranta sekä asumisterveys
- Elintarvike
- As we do not have an English version of our web site, here is an order form for the microbiological analysis of a foodstuff for upload.
- Listeria
- Pintapuhtaus
- Salmonella (puhtausnäytteelle; ei sähköinen lomake)
- Hygicult-puhtausnäyte
- Ruhojen sivelypintapuhtausnäyte
- Pinta-/materiaalinäyte (asumisterveys)
Kaikki eläinsalmonellanäytteet otetaan sisään Ruokaviraston laatimilla ja ylläpitämillä lähetteillä, jotka voit ladata itsellesi suoraan oheisista linkeistä:
- broilerintuotanto (1027)
- kalkkunantuotanto (1028)
- kananmunantuotanto (1029)
- sikalat ja nautakarja (1030)
- teurastamot ja leikkaamot (1031)
Ohjeita näytteenottoon
- Listeria- ja salmonellapuhtausnäytteen ottaminen
- Pintapuhtausnäytteen ottaminen
- Ruhon pintapuhtausnäytteen ottaminen
- Tuotantoeläinten ja -ympäristöjen salmonellanäytteenottoon löytyy ohjeet MMM:n Zoonoosiasetuksen 316/2021 loppuosasta. Jos ko. ohjeiden jäljiltä jää vielä kysyttävää, voi lisätietoja tiedustella oman alueen kunnaneläinlääkäriltä.
Vaatimuksia ja ohjearvoja elintarvikkeiden mikrobiologisten määritysten valitsemiseksi
- Mikrobiologisia ohjearvoja ETL 2022
- Ruokavirasto: Elintarvikkeiden mikrobiologiset vaatimukset – ohjeita toimijoille
Ota yhteyttä

Satu Henriksson
Laboratoriopäällikkö

Kaisa Korteniemi
Asiakaspalveluvastaava
— elintarvikkeet, talousvedet